logo
Onze winkels

Notebook Performance Index

Bij vrijwel alle notebooks in de Hardware.Info Prijsvergelijker vind je vier Notebook Performance Index scores. Deze Notebook Performance Index is een idee van Microsoft, gerealiseerd en geïnitieerd door Hardware.Info en Microsoft. Bij de totstandkoming van de NPI heeft Hardware.Info volledig onafhankelijk van Microsoft en andere fabrikanten de scorebepaling gerealiseerd. Het doel van de index is om jou als consument te helpen bij het maken van een betere aankoopbeslissing wanner je op zoek bent naar een nieuwe laptop. Het vergelijken van verschillende modellen wordt met de duidelijke scores ineens een stuk eenvoudiger.

De waardes geven aan hoe geschikt een notebooks is voor vier gebruiksdoelen: gaming, entertainment, internet en werk & studie. De scores worden bepaald op basis van de specificaties van de systemen.

Bij alle gebruiksdoelen scoort de beste notebook in z’n soort 100 punten. De scores van andere notebooks worden van deze hoogste score afgeleid. Alle scores worden dagelijks opnieuw berekend. Zodoende is het dus mogelijk dat de scores van notebooks dalen, zodra er een nieuw topmodel op de markt komt.

De Notebook Performance Index is een initiatief van Microsoft en Hardware.Info. De scores worden ondersteund door verreweg de meeste notebookfabrikanten en worden beschikbaar gesteld aan on- en offline winkels om te tonen op productpagina’s en/of prijskaartjes.

Profielen

Hieronder vind je meer informatie over de vier profielen van de Notebook Performance Index.

Internet, e-mail en social media
Je gebruikt je laptop om te communiceren, het laatste nieuws te lezen en contact te houden met je vrienden en familie? Let dan op de score in deze categorie. Voldoende geheugen en een prettig scherm zijn vooral van belang. Je wil natuurlijk niet hoeven wachten bij het gebruik van je favoriete sites en ook moeten de prestaties toereikend zijn voor het bekijken van een filmpje op internet. Kies je voor een model met een lagere score, dan heb je minder overzicht over je vensters of wordt de notebook traag bij intensief gebruik.

Entertainment
Genieten van films en muziek in de allerbeste kwaliteit? Wil je graag je eigen films, muziek en foto’s bewerken? Dan komen een goed scherm, een krachtige processor, videokaart en bijvoorbeeld een Blu-ray speler van pas. Een notebook die goed scoort zou je een draagbare thuisbioscoop en filmstudio kunnen noemen. Kies je voor de modellen met een zeer lage score dan is de weergave van film in hoge kwaliteit niet altijd vloeiend. Ook kan het bewerken van foto’s, video en muziek meer tijd in beslag nemen.

Studie en Werk
Meer gedaan krijgen in minder tijd? Kies dan een notebook die goed scoort op het vlak van Werk & Studie. Ingewikkelde berekeningen zijn zo gedaan in Excel en een flitsende presentatie maak je snel. Ook heb je meer overzicht over de vensters van je programma’s dankzij de hoge resolutie van het scherm. Vlotte en vooral ook vloeiende prestaties bieden de modellen met hoge scores, kies je voor minder dan kost het bij intensief gebruik af en toe wat meer tijd.

Gaming
Flitsende beelden, jij bent de held. Met een notebook met een krachtige processor en een snelle grafische kaart kun je scoren in games. Realistische effecten komen op je af en zorgen ervoor dat je games er veel mooier uitzien, waardoor je nog meer geniet van het spel. Een notebook met een wat minder hoge score biedt minder realisme. Heeft een notebook een zeer lage score, dan zijn ze ongeschikt voor moderne, veeleisende games. Wel kun je daar natuurlijk eenvoudige spelletjes op het web en bijvoorbeeld Patience op spelen.

Aanvullende informatie over de Notebook Peformance Index / Disclaimer

  • De scores worden automatisch gegenereerd op basis van een algoritme dat de prestaties van de notebook inschat aan de hand van de bij Hardware.Info bekende specificaties van de machine.
  • De wegingsfactoren die gebruikt worden bij het bepalen van de scores zijn onafhankelijk ingesteld door de experts van Hardware.Info.
  • Voor het meewegen van de prestaties van de processor en de videokaart, worden achterliggende prestatie-indexen gebruikt, gebaseerd op gemiddelde scores van de processors en videokaarten in benchmarks als Cinebench en 3DMark.
  • Alle scores worden dagelijks opnieuw berekend. De scores worden genormaliseerd waardoor de beste notebook(s) binnen een scenario de score 100 krijgen. Overige notebooks krijgen een lagere score, relatief aan het topmodel. Wanneer er een nieuwe “beste” notebook in een categorie komt, schuift de rest dus op.
  • De scores kunnen worden geïnterpreteerd als rapportcijfers; een notebook die bij een bepaald scenario 72 scoort zal daarvoor beter geschikt zijn dan een notebook die voor hetzelfde scenario 53 scoort.
  • Batterijwerktijd en andere niet op basis van specificaties te beoordelen eigenschappen (zoals ‘degelijkheid’ of ‘design’) maken geen deel uit van de scores.
  • De specificaties van de notebooks zijn afkomstig uit diverse bronnen. Hoewel Hardware.Info er alles aan doet om het aantal foutieve specificaties in de database zo laag mogelijk te houden, is het altijd mogelijk dat een notebook (tijdelijk) met verkeerde specificaties vermeld staat. Dat kan resulteren in een foutief berekende score. Hardware.Info kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele problemen als gevolg van scores berekend op basis van foutieve informatie.
  • Tenzij (web)shops de scores via een geautomatiseerd systeem dagelijks updaten, is het verplicht om bij scores een datum te plaatsen.Heeft u een vraag?
Uw e-mailadres:
Uw vraag:

Rekensom: (5 + 9)
Versturen:
Wezep
Stationsweg 7b
Tel: 038 376 3010
Harderwijk
Hondegatstraat 7
Tel: 0341 431 521
Nunspeet
Laan 13
Tel: 0341 701955
KVK: 08088796
IBAN: NL33 RABO 0348419678
Bij gebruik van deze website gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden - 2019 AmeComputers.
Onze vermelding op Keurmerk.info

Teamviewer downloaden